The Media Truth

The Media Truth

27.02.2021 258

The Media Truth

'Media Truth' projemiz 10 Türk ve 17 yabancı ortaklığı ile  (Fransa, Hırvatistan, 4 Gürcistan, Romanya, Bulgaristan, 2 Tunus, Makedonya, Ermenistan, İtalya, 2 Arnavutluk, Azerbaycan, Ürdün) şubat ayından itibaren Cunda Mesleki Teknik ve Anadolu lisesi öğrencileri ile beraber yürütülecektir. Bu senenin e Twinning konusu olan 'Medya okur yazarlığı ve dezenformasyon' konusu proje için seçilmiştir. Öğrenciler bu proje ile medya okur yazarlığının ne olduğunu öğrenecek, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerileri gelişecek, medyada ya da internette gördükleri haberlerin doğruluğunu sorgulayabilecek, medyayı kullanma, medya iletilerini doğru anlama, mesajlara karşı kontrollü olma ve zararlı içeriklerden kendisini koruyabilme yeteneği kazanacak, kısacası medya okur yazarı olma konusunda büyük bir adım atacaklardır. Özellikle Covid 19 hastalığı sonrası medyada çıkan yanlış bilgilerden ve bu bilgilerin doğruluğunu sorgulamakta zorlanan öğrenciler için bu proje yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı sunmasının yanında eğitici ve eğlenceli müfredat programına uygun kazanımlar kazandıracaktır. Ayrıca öğrencilerimizin dil becerileri, Dünya'nın farklı yerlerinde olan yaşıtları ile iletişim becerileri gelişecek ve yine farklı web 2 araçları kullanımı ile teknolojik bilgileri de artacaktır. Yine öğrencilerimiz proje ortaklarıyla  webinar yolu ile online oyunlar oynayarak, eğlenerek İngilizce dil becerilerini geliştireceklerdir. Bu projeler sayesinde öğrencilerimiz yabancı dili daha iyi kullanabilen, kendine güvenli araştırmacı ve teknolojik araçları daha etkin kullanabilen bireyler olacaklardır.

İnterneti güvenli kullanabilmek ve farkındalık yaratabilmek için öğrenciler web 2 araçlarını kullanarak yabancı ortaklarımız ile oyun oynayarak ve duvar yazısı oluşturarak projeye ilk adımı atmışlardır.

Ayrıca, öğrencilerimizin proje kapsamında yaptıkları çalışmalar okulumuzun yayımlayacağı e- dergide yer alacaktır.

Proje ile ilgili paylaşımları takip etmek isteyen öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz için projemizin sosyal medya hesapları aşağıdadır:

https://medialiteracymediatruth.blogspot.com/   Blog

https://www.facebook.com/groups/1136065440154834/?ref=share  Facebook

https://media-truth.weebly.com/   Web sayfası

27-02-202127-02-2021